tiistai 30. heinäkuuta 2013

Imatralla käyttäydytty Juha Molarin tavoin!


Pappi puhui asiattomia, kollega keskeytti saarnan


Messu vietiin loppuun välikohtauksesta huolimatta Tainionkosken kirkossa Imatralla.

7
Imatra. Pappi jouduttiin poistamaan saarnastuolista kesken saarnan epäasiallisten puheiden takia Imatralla.
Ratkaisun saarnan keskeyttämisestä teki toinen pappi, joka oli toimittamassa ehtoollisjumalanpalvelusta yhdessä kollegansa kanssa. Tapaus sattui Imatran seurakunnan Tainionkosken kirkossa kesäkuun lopussa.

Imatran seurakunnan kirkkoherran sijainen, pastori Ritva Tamminen pitää tapausta sekä äärimmäisen valitettavana että harvinaisena.

"Kyseisen henkilön käyttäytyminen tuli yllätyksenä", hän sanoo.
Asiattomia puhunut pappi kuuluu Imatran seurakunnan papistoon, mutta on Tammisen mukaan ollut pitkään vapaalla. Puheena oleva jumalanpalvelus oli papin ensimmäinen virantoimitus vapailta palattua. Tamminen ei itse ollut läsnä kyseisessä jumalanpalveluksessa.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan miespuolinen pappi oli nimitellyt paikkakuntalaisia kevytkenkäisiksi ja epärehellisiksi, arvostellut naispappeja ja esittänyt kirkossa istuneille seurakuntalaisille henkilökohtaisia, suoria kysymyksiä.
Keskeytettyään kollegansa asiattomat puheet toinen pappi otti ohjat käsiinsä.
"Saarna keskeytyi, mutta jumalanpalvelus ehtoollisineen vietiin loppuun", Tamminen sanoo.

Välikohtaus on herättänyt melkoista hämmennystä läsnäolijoissa. Tammisen mukaan moni seurakuntalainen on ottanut yhteyttä seurakuntaan, ja heidän kanssaan on keskusteltu tapauksesta.

"Seurakuntalaisten kanssa asia on loppuun käsitelty", hän sanoo.
Papin osalta tapauksen käsittely on kesken. Tammisen mukaan pappi on ollut lomalla tapauksesta lähtien, ja kirkkoherra on keskustellut hänen kanssaan. Mahdollisista toimenpiteistä ei ole vielä tehty päätöstä.

Tapaus on myös piispa Seppo Häkkisen tiedossa.

Mikkelin hiippakunnan sihteeri Merja Vuorikari kertoo, että Imatran seurakunnasta on oltu yhteydessä hiippakuntaan, ja piispa on keskustellut asiasta Imatran seurakunnan kirkkoherran Arto Marttisen kanssa.





Onneksi papin virat tulevaisuudessa ovat naisenemmistön hallussa, sillä on päivänselvää että nainen sopii papin viraan paljon paremmin kuin agressiiviset häirikkömiehet, jotka leikkivät pappia, mutta ovat oikeasti verenhimoisia susia - jotkut jopa parittajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti